♥:*¨¨*::TREBARNSMAMMA♥:*¨¨*::

Alla inlägg den 23 mars 2011


Hunger är något vi alla känner


En tacko kan göra oss alla glada


Vad vore man utan tacko ?

Tacko är banne mig gott och den är snabb att laga bara steka kötfärs hälla i kryddan ich 1 dl vatten och bara röra om.

Sallad man ska fixa och så var allt klart.

Sen ska man bygga sin egna tacko och då kan den se allt utom på bilden man får men alltid lika roligt när allt rammlar ner på bordet och golvet.

Men då ska man bara glad att man kar katter som slickar upp och man har en diskmaskin som finns för oss alla.

Vad vore livet utan detta.

Efteråt var det mumms mumms och colan man kunde njuta av.

 



Godnatt mina barn


Nu sover Ebba och Amadeus och nattningen med vår lilla pojk säger jag HERRGUD han var så lessen så otröslig bara lessen.

Gav honom mat men näh.

Masserade hans lilla söta mage men näh jag la honom i vår säng tillsammans med mig och sjöng Näh inget hjälpte.

Jag väntade 2 min och han var lessen och gick in och gav honom nappen och tröstade honom näh

Jag trodde jag skulle bli koko haha men tillslut somnade mammas lilla pojk och har sovit och sovit och hostat i MASSOR !!

Men han ligger och sover.

När han vaknar ska jag ge honom mat + blöja och ta tempen på honom med.

 

Hoppas er dag har varit lite bättre än mig dag.

Säger bara jag känner mig trött lessen förbannad och jag vill bara skrika ut min smärta för elias skull !!

Läkar besöket med Elias


Jag idag var jag hos läkaren igen.

Tog med mig svärmor då hon kunde se hur läkaren va.

Hon vet att han är lite si och så och han är ingen riktig barnläkare.

Iaf vi kommer till läkaren och jag säger till honom att elias hostar och hostar och han blir rödflammig och han spyr upp maten och är nu frskyld och slem och snor kommer ut.

Sen undersökte läkaren Elias och jag knäppte upp hans boddy.

Han lyssnade på elias hjärta och lungor och sa att han hörde honom andas lite knostrigt.

Sen gick han ut och gjorde något kommer tillbaks och jag frågade honom vad det kunde vara nu då.

Han tittade på elias andning och säger att han ser att han andas tungt.

Han frågade mig om jag visste om han var alergisk men hallå det är likom han som ska kolla upp honom inte jag.

Han frågade mig hur mycket han vägde och jag sa att jag inte visste.

Så jag fick väga honom och han vägde 6640g

Sen frågade jag honom om vad jag kunde göra för att slippa hans hosta om något kunde bli bättre.

Frågade honom att jag misstänker RS virus på honom föra att han hade kraftig långvarig hosta och han är förskyld nu.

Läkaren säger man har RS virus om han har feber.

Han frågade mig om han hade feber och jag säger att jag har inte tittat om han har eller så utan jag ville komma hit för att jag ville ha hjälp.

Han tar fram en temp och jag tar av elias boddyn och blöjan och han tittar tempen.

Den gav 38,8 OJ säger läkaren han har feber.

Jag blir arg inombords och gråter för mig själv av ilska och känner mig IKKE trygg alls.

Han säger att han kan ha halsinflamation och beställer antibejotika till honom som han ska ta 1 dagligen i 3 dagar och sen skulle jag se vad som skulle hända.

Sen kunde jag köpa andningsmasken till honom för 200kr från apotecket.

Vi gick hem och nu ska jag byta läkare.

Jag känner mig arg lessen då han aldrig har tagit mig eller mina barn på allvar.

Jag blir förbannad !!


(Halsinflamation)!!!

Alltså han har inte det eller misstänker så jävla starkt RS virus nu blir jag less ska han nästa gång ha någon annan sjukdom ?

Fan att vissa ska jobba inom läkarvård.

Läkar besök


Nu har jag fått tid till läkaren igen med Elias så kl 15.00 går jag här ifrån.

Hoppas nu läkaren hjälper mig med Elias nu.

Nu ska kan äta sen ska jag ta tempen på honom hoppas det inte är feber på honom bara.

Henne jag pratade med i kassa sa att jag skulle komma in med honom för nu är han förskyld tror dom misstänker RS på honom trots allt.

Hoppas bara jag slipper åka in med honom till sjukhuset.

Få se nu vad som händer.

Vet inget om RS bara att det är allvarligt ibland.

Tecken på RS är hosta svårt att andas och förskylning och feber.

Elias har hosta och lite svårt att andas då + förskylning febern ska jag titta på honom nu.




Fakta om RS virus



RS-virusinfektioner hos barn börjar ofta som en vanlig förkylning. Slemproduktionen blir efterhand riklig. Efter att ha sovit eller ätit får barnet hostattacker för att få bort slemmet ur luftvägarna. Andningen kan bli ansträngd. Spädbarn som drabbas av RS-virusinfektion riskerar att drabbas av lunginflammation som kräver sjukhusvård.

RS-virus orsakar årliga epidemier under vinter och tidig vår. Vartannat år brukar epidemin komma tidigare under vintersäsongen och drabba fler barn.

RS-virus smittar vid nära kontakt, till exempel inom familjen eller på dagis. Spädbarn smittas ofta av äldre syskon. Alla barn drabbas någon gång under sina första levnadsår.

RS-virusinfektioner drabbar människor i alla åldrar. Spädbarn och riktigt gamla människor som drabbas av RS-virus riskerar att få lunginflammation som kräver sjukhusvård. Hälften av de barn som vårdas på sjukhus för RS är under två månader gamla, 80 procent är under sex månader. Övriga åldersgrupper får oftast lindrigare snuva och hosta.

Symtom på RS-virusinfektion

Från smittotillfället tar det tre till sex dygn innan sjukdomen bryter ut, ofta som en vanlig förkylning med nysningar och rinnande näsa med slembubblor.

När ett barn drabbas av RS-virus under sin första levnadsmånad kommer insjuknandet ofta smygande, med sakta ökande trötthet och minskande aptit. Feber är vanligt men inte ett dominerande symtom. Sedan kommer den typiska hostan som kan påverka andningen. Barnet sväljer ned slemmet och kräks sedan upp det – det är det normala sättet för små barn att göra sig av med rikligt slem från luftvägarna.

Den svåraste perioden kommer efter fyra till sex dagar. Andningen kan bli ansträngd och väsande. Hostan är värst när barnet vaknar efter att ha sovit en stund och samlat på sig slem i de nedre luftvägarna. Barnet kan ha svårt att få i sig tillräckligt med näring och vätska.

Symtom på allvarlig sjukdom

Rosslande snabb andning, blekhet och slöhet kan vara tecken på att sjukdomen har blivit allvarlig. Om barnet blir slappt, blekt och utslaget av hostattackerna är det ett varningstecken. Blir barnet däremot ilsket, sprattlande och rött i färgen visar det att det finns krafter kvar.

Matningen kan bli problematisk om spädbarnet är trött, täppt i näsan och har svårt att andas, och eftersom behovet av näring och vätska är större under en infektion kan barnet snabbt drabbas av vätskebrist.

Symtom på vätskebrist är slöhet, minskad urinproduktion och viktnedgång. Barnet ska producera minst två kisstunga blöjor per dygn. Torr blöja efter 8–12 timmar är ett varningstecken. Uttorkning gör slemmet segare och svårare att hosta upp, och det leder lätt till en ond cirkel med allt svårare besvär.

Sjukdomen brukar gå över på två veckor, men många barn kan hosta lång tid därefter. Vissa av de barn som varit så sjuka att de behövt vårdas på sjukhus för RS-virus kan få nya andningsbesvär i samband med förkylningar under några år efter infektionen.

Smitta

RS-virus smittar mest i början av sjukdomen. Viruset smittar vid kroppskontakt med infekterade personer, genom kontakt med föremål där smitta hamnat och ibland genom inandning av små droppar från hostningar och nysningar.

Infektion uppstår framför allt när viruset kommer i kontakt med slemhinnor i näsa, mun och ögon, som till exempel när man petar sig i ögat eller stoppar fingararna i munnen efter att ha fått smitta på händerna.

Viruset kan överleva åtminstone ett halvt dygn på hårda ytor som exempelvis dörrhandtag eller leksaker.

Den som har haft sjukdomen blir inte immun och kan därför bli sjuk igen, men besvären blir då lindrigare. Man kan dock fortfarande sprida smittan vidare, speciellt till dagiskamrater och småsyskon.

Det finns inget vaccin mot RS-virus.

Förebygg smitta

Spädbarn

  • Om ditt barn är under sex månader, undvik så långt det är möjligt kontakt med förkylda personer. Att hålla isär syskon går knappast, men barnkalas eller förkylda vänner och släktingar kan man försöka att undvika.
  • Undvik folksamlingar i förkylningstider.
  • Var extra noga med handhygienen när du har spädbarn, särskilt när du själv är förkyld eller om du har äldre barn som är förkylda. Tvätta händerna ofta och noggrannt med tvål och vatten.

Det går inte att förebygga RS-virusinfektion genom amning.

Egenvård vid RS-virus hos barn

Om ditt spädbarn får en förkylning som utvecklas med kraftig hosta och andningssvårigheter eller tecken på vätskebrist bör du uppsöka närmaste akutmottagning. Barn under sex månader bör helst undersökas av en barnspecialist.

Om du vårdar ditt barn hemma:

  • Hjälp barnet att hålla luftvägarna rena. Det gör du genom att ta upp, klappa om, vrida och vända på barnet.
  • Om barnet har mycket snuva kan du behandla med näsdroppar eller koksaltlösning som finns att köpa receptfritt på apoteket.
  • Ge barnet mycket att dricka. Fortsatt amning är mycket viktig. Om du är tveksam om kroppsvikten kan du be att få väga barnet på barnavårdscentralen efter att de andra barnen gått hem därifrån.
  • Om barnet blir medtaget av febern eller har ont när det hostar kan du ge receptfria febernedsättande och smärtstillande läkemedel.

Fråga om råd

Om du undrar över något kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom en timme genom att logga in på Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter.

Du kan när som helst på dygnet prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om på vilken vårdcentral du är listad.

På andra språk

  • För råd på arabiska, ring 08-528 528 38.
  • För råd på bosniska, kroatiska eller serbiska, ring 08-528 528 96.

Sök vård

Små barn

Om barn yngre än sex månader får en förkylning som utvecklas med kraftig hosta och andningssvårigheter eller tecken på vätskebrist bör du uppsöka närmaste akutmottagning.

Barn under sex månader är svåra att bedöma och bör helst undersökas av en barnspecialist. För en första bedömning av äldre barn kan du kontakta vårdcentral eller jourmottagning.

Större barn

Om ditt barn är äldre kan du vårda det hemma. Det är då viktigt att vara uppmärksam på tecken som kan tyda på uttorkning eller ökade andningssvårigheter.

Se också om barnet:

  • blir medtaget och svårt att få kontakt med
  • blir blekt, slött och otröstligt på grund av hosta eller andningsvårigheter
  • kissar mindre än två kisstunga blöjor per dygn eller har torr blöja efter 8–12 timmar.

Adress och telefonnummer till en vårdmottagning hittar du under Hitta vård och omsorg. Du kan även kontakta vissa mottagningar och beställa en tid via Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter.

Undersökning

Läkaren kan ta reda på om barnet har RS-virus genom att ta prover på slemmet i näsan.

Behandling av RS-virus hos barn

Om infektionen är mild behövs ingen särskild behandling. Det är främst spädbarn som behöver vårdas på sjukhus på grund av allvarlig RS-infektion. På sjukhuset får barnet hjälp med att få bort slem från luftvägarna och att få i sig tillräckligt med vätska och näring. Ofta ges behandling med syrgas och någon gång behövs respiratorvård.

Små barn med förhöjd risk att drabbas av allvarlig RS-virusinfektion, till exempel barn med kronisk lungsjukdom eller hjärtsjukdom, kan få förebyggande behandling med speciellt gammaglobulin mot RS-virus, vilket förhindrar att barnet drabbas av svår sjukdom.

Vid RS-virusinfektion har antibiotika ingen effekt. Antibiotika hjälper bara mot infektioner som orsakats av bakterier.

Ringa läkaren och komunen

 

 

Idag måste jag ringa läkaren och få andninsmask till Elias.

Han har nu fått förskylning och hostar hejvilt och allt snor och slem kommer ut från munnen och näsan.

Han mår bra annars men han har hosta nu sen 1 månad tillbaks och nu snorig.

Vill bara få bort allt jag vill inte ha bebis som har förskylning är så himla rädd för RSV som dom kan få.

Små bebisar kan dö av detta och jag vill verkligen inte förlora min pojk.

LÄKAREN ja honom vill jag ta tag i örat och säga ''ge mig hjälp till detta''

Men han säger bara det går över.

Jag var hos läkaren i förgår som jag sa och han lyssnade på hans hjärta och lungor och sa ''ja han har något i sina lungor''

Jag frågade honom finns det något som kan hjälpa honom och han väder sig om och öppnar ett skåp och tar fram en andnings mask.

Jag trodde han skojade jag har ADRIG varit med om detta innan och då har jag likom 3 barn 2 barn innan men jag sa jag ringer på måndag DUMMA JAG nu har Elias fått förskylning och ja jag måste ringa honom idag få en ny tid och hämtar andnings masken till honom.

Så varje gång han hostar ska jag spraya på detta medicin till honom så han har det lättare att andas.

Jag som tyckte det var mycket bättre att vara och bo i sverige när man fick mer hjälp när det gällde små barns bästa.

Men här värkar läkaren vara en (cykel smed) som inte vet något om barn eller någon annan.

Så jag får väl ringa och vara mer bestämd.

En ny läkare blir det det har jag bestämd mig.

Elias mår annars bra han äter kissar bajsar sover och leker och skrattar och pratar inget annat fel bara försylningen som kom idag + hostan sen 1 månads tid.


Komunen

 

 

Som det flesta vet är inte johan den bio pappan på riktigt men i mina ögon är han det men inte i blodet.

Sen i förgår har jag försökt att ringa komunen i sverige för att prata med min handläggare jag hade då jag väntade på ebba själva familjetätten om Ebbas pappa men sen gick det så att komunen i sverige gav mig underhåll varje 25:e men när vi flyttade till danmark så fick jag inga pengar men sen gick det så långt att danmark sa att sverige skulle betalla och sverige sa att danmark skulle betalla för vi bodde här nu.

OKEJ jag vet men det ända jag vill är att få den rätta människan att prata med och jag behöver Ebbas pappas personnummer och andrs.

Namn och efternamn kan jag men jag vill ha hans personnummer bara.

Sen jag har ringt och ringt och varje gång samma sak

''personen du du söker är just nu på möta''

Jag ringer igen och sen säger dom

 ''personen du söker kommer tillbaks kl 13.00''

Jag ringde då redan klockan 08.00-09.00 och samma sak om och om igen.

Idag ringde jag klockan 08.00 och inget kom bara signaler och ringde igen klockan 09.30 och då sa dom att

''personen du söker kommer tillbaks klockan 10.00''

Så nu ska jag ringa igen.

Få se vad dom säger.


Jag åter kommer


Så nu har jag ringt och fick tag på henne jag sökte efter och jag fick Ebbas pappas personnummer och adress och han bor kvar.

Så nu blir det att flylla i papprena och ge till vår komun i danmark för nu har dom allt dom ville ha.

Får bara hoppas att dom nu betallar men det är han som ska betalla underhållet men om han inte jobbar blir det ju komunen som hjälper till.

Täntligen fck man tag på detta jag som ville bara lägga ner men Ebba har rätt att få pengarna från sin pappa så är det bara.

Sen pratade vi om allt hon hade träffat mig när ajg var gravid med Ebba och johan min sambo var med mig då.

Så honom mins hon och mig med.

Sen berättade jag att vi flyttat hit och nu har vi 3 barn 2 barn tillsammans och har det mycket bättre här.

Så allt gick bra tillslut.

Något om just mig


Jag som sitter bakom denna blogg heter Carina och är född 84 i stockholm där jag växt upp, Idag bor jag i Danmark. Är sambo med värdens bästa man och har tillsammans med honom Ebba Amadeus och Elias. Barnen är födda 05-08-10 och planering av ett syskon ko

Gästboken

EBBA - AMADEUS - ELIAS

     Ebba   

   

  

   Amadeus    

     

 

    Elias   

 

   

Födelsedag

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Amadeus

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Elias

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Mina Sponsorer

 

           

 

 

 

 

Senaste inläggen

Klockan är ...

Gilla Du också!

BF Ebba 050607

Den 7 juni 2005, kl 01:47 föddes en välskapt liten flicka på 52 cm och 4140g på Huddinge Sjukhus, hon fick senare namnet Ebba. I dag har Ebba hunnit bli hela 6 år och är en snäll och envis liten tjej. Hon klär gärna ut sig till prinsessa och tycker om Hello Kitty och färgen rosa. Hon började skolan 2011 1 augusti och har tappat 9 tänder redan . Hon älskar att måla och rita och har fått sin första dator hon sitter och spelar och ritar på. Hon älskar potatis och sås med korv eller kött. Hon lägger sig klockan 19.00 går upp 05.30 (skol dag) helger 08.00

BF Amadeus 080814

Den 14 augusti 2008, kl 13:20 föddes en välskapt liten pojke på 62 cm och 5810g på Södertälje sjukhus, han fick senare namnet Amadeus. I dag är Amadeus 3 år gammal och älskar att leka med lastbilar och titta på film. Han är vild med Cars 1 & 2 och älskar att leka med sina Cars bilar överallt. Nappen och snuttefilten har han lämnat för länge sen 2011 gav han dom bort. Han är en vild trotts unge men han är snäll som en fågelunge. Han gillar inte sås med spahgetti det är äkligt enligt honom. Han älskar potatis och sås tillsammans med korv inte kött alls. Absolut INTE sallad ;-) Han sover från 19.00 till 05.30 (dagis tid) helger 08.00..

BF Elias 101208

Den 8 december 2010 kl 11.07 Föddes en välskapad liten pojke på 51 cm och 4150 g

I Danmark.

Han kom ut 2 veckor innan BF vecka 37+5 med planeradsnitt.

Elias är en glad och vild pojke som 29/10-11 fick 2 st söta små tänder där nere.

Nu har han 7 tänder som han kan bita på.

Han tog första steget 08-02-2012 klockan 18.57

Han kryper och står med och utan stöd hela tiden det går frammåt med honom.

Han älskar allt när det gäller mat han är som en fågelunge med öppen liten mun.

Han började dagmamman 1 december 2011 går från dagmman klockan 06.40 till 14.40

Han sover klockan 19.00 till 05.30 (dagmamma tid) helger 09.00

GRAVIDITET MED ELIAS

Den 10: mars är sista mensdagen.
Den 6:e april får jag ett plus på stickan.
Den 4:e maj var vi på läkarbesök för första gången.
Den 8:e juni var vi på UL.
Den 29: juni var vi på inskrivning tillsammans med rutin ultraljudet.
Den 12:e september är det 100 dagar kvar till beräknad förlossning!
Den 12:e oktober är nästa besök hos BM.
Den 30:e november är det TUL & Överläkaren 30:e november Elias ska komma ut med kejsarsnitt var det bestämmt. 8:e december KL 09.00 åkte vi in Klockan 11.07 kom Elias till oss

ELIAS VIKT RESA

8:e December - 10

4150g och 51cm

20:e December - 10

4000g

5:e Januari - 11

4300g och 53cm

14:e Januari - 11

4660g och 58cm

9:e Februari - 11

5500g och 61cm

23:e Mars - 11

6640g

11:e Maj - 11

7470g och 67cm

16:e Maj

8000g och 67,5cm

3:e Aug - 11

9000g och 75cm

 

 

 

Kategorier

Dessa år med mig

Arkiv

Översätt/Translate


Ovido - Quiz & Flashcards